Känner du precis som många andra att du fastnar i jobbet och aldrig riktigt vilar. Att prioritera bort semester är en dålig idé om du vill nå goda resultat resten av året. Att återhämta sig, ladda batterierna och kanske få nya idéer och infall är inte bara bra för dig, utan också för ditt företag.

Det finns många fördelar med vila. Den mest uppenbara är kanske minskad risk för stressrelaterade sjukdomar och långsiktiga hälsoproblem. Men när vi är utvilade är vi också mer produktiva och har betydligt bättre förmåga att fatta beslut och hantera utmaningar. Allt det där som är vardag för företagare. 

Att ha utrymme för reflektion och perspektivbyte kan vara ovärderligt för att utveckla företaget på lång sikt. En semesterpaus, om än bara ett par veckor, ger kreativiteten fart. Avkoppling och ledighet ger möjlighet till nya idéer och lösningar. Även om det kan vara svårt att lämna över ansvaret eller kanske helt stänga igen några veckor, så är det bra både för sig själv och ditt företag i det långa loppet.

Så boka in den där semesterveckan, koppla bort dig från jobbet och njut av din ledighet. En god investering i både din egen hälsa och företagets långsiktiga lönsamhet.